SERVISNE INFORMACIJE ZA UTORAK 01.10.2024.

Prema zvaničnim informacijama koje smo dobili ovog jutra za period od 30.09.2024. godine od 7:00 sati do 01.10.2024. godine do 7:00 sati na području općine Bužim

JAVNI RED I MIR

  • Nije bilo krivičnih djela, niti narušavanja javnog reda i mira.
  • Bužimski vatrogasci nisu imali intervencija.

SAOBRAĆAJ

  • Na lokalnim putevima Bužim-Elkasova Rijeka u naselju Velići obustava saobraćaja za sva vozila zbog sanacije klizišta.
  • Na lokalnom putu Bužim-Radoč na mjestima nastanka klizišta  saobraćaj se odvija jednom trakom uz ograničenje brzine i osovinskog opterećenja vozila.

BEZBJEDNOST U SAOBRAĆAJU (saobraćajne nesreće)

  • Jedna saobraćajna nezgoda. (Jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede).

ELEKTRO I VODOSNADBIJEVANJE

  • Vodosnabdijevanje uredno
  • Snabdijevanje električnom energijom i telekomunikacijskim vezama uredno

ZU Dom zdravlja Bužim

Hitna služba ZU Dom zdravlja Bužim evidentirala 68 pregleda.

STANJE NA CESTAMA (BIHAMK)

Stanje na cestama  sati

Izvještaj

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Izbjegavajte rizična preticanja i vežite sigurnosni pojas. Čuvajte sebe, a i ostale učesnike u saobraćaju.

Zbog izvođenja radova na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Reljevo, na dionici autoceste Sarajevo sjever-Butila, vozila saobraćaju jednom saobraćajnom trakom u pravcu kretanja. Na dionici Podlugovi-Visoko zbog radova na postavljanju bukobrana na mjestu izvođenja radova u funkciji je preticajna traka, a brzina ograničena na 60 km/h.

Zbog radova na popravci opreme u području tunela 1.mart na autocesti A-1 večeras od 20 do 00 sati bit će zatvoreni ulazi na petljama Zenica sjever i Zenica jug, a saobraćaj će se preusmjeriti na magistralni put M-17 u smjeru Zenica sjever-Lašva.

Na magistralnom putu Matuzići-Doboj zbog aktuelnih radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. S obzirom da se radi o izrazito frekventnoj dionici, na mjestu radova tokom dana formiraju se duže kolone vozila u oba smjera.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Bosanska Krupa-Bosanska Otoka, Doboj-Gračanica (Brijesnica Velika), Kaonik-Gromiljak, Livno-Kamensko (Podgradina), Kladanj-Živinice, Prozor/Rama-Jablanica, Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

PROGNOZA VREMENA (FHMZ)

01.10.2024.

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 08 sati: Sokolac -3 stupnja, Drvar 0, Ivan Sedlo i Srebrenica 1, Bjelašnica, Bugojno, Livno, Sanski Most i Tuzla 2, Sarajevo i Široki Brijeg 3, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj i Prijedor 4, Jajce i Zenica 5, Gradačac 8, Trebinje 9, Mostar 11, Neum 13 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove biti će magle i niskih oblaka. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Vjetar slab, prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar postepeno mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24 stupnja.

U Sarajevu magla i niska oblačnost u jutarnjim satima. Tokom dana sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA (FHMZ)

Utorak 01.10.2024. godine

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije. Nakon prohladnog jutra, tokom kojeg je neophodno biti oprezniji i posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, danju toplije, uz sunčane intervale i porast temperatura. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti.

By admin