DŽEJLAN KIŠMETOVIĆ IZDAO PRVI TURISTČKI VODIČ USK «UPOZNAJ KRAJINU»

Na samom početku, projekat kreiranja turističkog vodiča Unsko-sanskog kantona bio je u rukama dvojice braće Kišmetović, strastvenih fotografa i zaljubljenika u prirodu. Njihova dugogodišnja posvećenost promociji Krajine kroz fotografiju i istraživanje dovela ih je do ideje o kreiranju vodiča koji će otkriti skrivene ljepote ove regije. Tokom gotovo decenije rada, stekli su brojna poznanstva i iskustva, što je dodatno olakšalo realizaciju ovog ambicioznog projekta.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Kroz rad su upoznali Adnana Bajrića, urednika koji je prepoznao potencijal vodiča i preuzeo većinski dio koordinacije. Zajedničkim trudom i bez ikakve institucionalne podrške, uspjeli su završiti vodič, što smatraju velikim uspjehom.

Predpromocija knjige, prvog turističkog vodiča USK-a “Upoznaj Krajinu” je održana u sklopu manifestacije Dani turizma grada Cazina, a o glavnoj promociji knjige te ostalim informacijama biti ćete blagovremeno obaviješteni.

Turistički vodič “ Upoznaj Krajinu” koji je plod više od tri godine istraživanja, obilaska donosi detaljan uvid u preko 100 lokacija Unsko- sanskog kantona.

» Naš plan je raditi dopunu vodiča s kompletnom ponudom za turiste, kako za ljetni, tako i za zimski turizam. Također, želimo uključiti ugostiteljske djelatnosti, sportske aktivnosti, i nove destinacije u dopunskom izdanju vodiča Upoznaj Krajinu. Nadamo se da ćemo ovakav projekt prenijeti i u druge regije, pa možda čak i na cijelu državu rekao je Kišemtović «.

“Upoznaj Krajinu” – prvi E turistički vodič USK, je dostupan za kupovinu.

Istu možete kupiti kod Džejlana Kišmetovića ili kod Adnana Bajrića.

Cijena jedne knjige košta 25KM za BiH, a za EU 15€.

Od svake prodane knjige 1KM biće uplaćena udruženju Pomozi.ba za područja pogođena poplavama na području Bosne i Hercegovine.

By admin