SERVISNE INFORMACIJE ZA PONEDJELJAK 14.10.2024.

Prema zvaničnim informacijama koje smo dobili ovog jutra za period od 11.10.2024. godine od 7:00 sati do 14.10.2024. godine do 7:00 sati na području općine Bužim

JAVNI RED I MIR

  • Jedno krivično djelo i jedno narušavanje javnog reda i mira. (Oštećenje tuđe stvari i drsko ponašanje).
  • Bužimski vatrogasci nisu imali intervencija.

SAOBRAĆAJ

  • Na lokalnim putevima Bužim-Elkasova Rijeka u naselju Velići obustava saobraćaja za sva vozila zbog sanacije klizišta.
  • Na lokalnom putu Bužim-Radoč na mjestima nastanka klizišta  saobraćaj se odvija jednom trakom uz ograničenje brzine i osovinskog opterećenja vozila.

BEZBJEDNOST U SAOBRAĆAJU (saobraćajne nesreće)

  • Jedna saobraćajna nezgoda. (Materijalna šteta).

ELEKTRO I VODOSNADBIJEVANJE

  • Vodosnabdijevanje uredno
  • Snabdijevanje električnom energijom i telekomunikacijskim vezama uredno

ZU Dom zdravlja Bužim

Hitna služba ZU Dom zdravlja Bužim evidentirala 30 pregleda.

STANJE NA CESTAMA (BIHAMK)

Opšte informacije

Stanje na cestama  sati

Izvještaj

Svi građani kojima su vozila oštećena u poplavama dobit će besplatan prevoz vozila do najbližeg servisa ili, u slučaju manjeg oštećenja, uslugu mehaničarske pomoći na cesti.

Dovoljan je poziv na naš broj telefona za pomoć na cesti – 1282 i naše ekipe će, u skladu sa mogućnostima i razvojem situacije, pomoć pružiti najbrže moguće.

BIHAMK još jednom podsjeća sve motorizovane građane da je broj pozivnog centra 1282 dostupan 24 sata, te da je za sve informacije o stanju na putevima operativan broj Informativnog centra 1325.

……………….

Na magistralnom putu Jablanica-Mostar, od 19 sati do 07 sati ujutro saobraćaj je omogućen za sve kategorije vozila, dok je na istoj dionici saobraćaj obustavljen od 07 do 19 sati.

Na putu koji vodi od Jablanice prema Blidinju i dalje je obustavljen saobraćaj.

Na putu Konjic-Borci-Ruište mogu saobraćati putnička, kombi i terenska vozila (jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem).

Na regionalnom putu R-408 Drvar-Glamoč zbog oštećenja kolovoza zabranjen je saobraćaj za vozila preko 7,5 tona (alternativni pravci su u funkciji).

Preporučuje se vozačima da prate upute lokalnih vlasti i koriste alternativne pravce za vrijeme obustave.

…………………………………………………………………………………………

Zbog izvođenja radova na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Reljevo, na dionici autoceste Sarajevo sjever-Butila, vozila saobraćaju jednom saobraćajnom trakom u pravcu kretanja. Na dionici Podlugovi-Visoko zbog radova na postavljanju bukobrana na mjestu izvođenja radova u funkciji je preticajna traka, a brzina ograničena na 60 km/h.

Na magistralnim putevima Matuzići-Doboj i Vitez-Kaonik zbog aktuelnih radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. S obzirom da se radi o izrazito frekventnim dionicama, na mjestima izvođenja radova tokom dana formiraju se duže kolone vozila u oba smjera.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Livno-Kamensko (Podgradina), Doboj-Gračanica (Brijesnica Velika), Kladanj-Živinice, Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Povremeno je pojačan promet vozila na graničnim prelazima ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

PROGNOZA VREMENA (FHMZ)

14.10.2024.

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini je sunčano uz umjerenu oblačnost.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 25°C.

U Sarajevu pretežno oblačno dio prijepodneva. Zatim sunčano uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA (FHMZ)

Ponedjeljak 14.10.2024. godine

Uz povoljne biometeorološke prilike, stabilno i sunčanije vrijeme, tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. Većina populacije biće boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Tokom jutra poželjno je biti malo oprezniji, po potrebi reducirati boravak na otvorenom, pretežno usljed nešto izraženije naoblake u unutrašnjosti i moguće pojave magle. Sa odmicanjem dana posvuda sunčanije i osjetno ugodnije. Preporučuje se slojevito odijevanje.

By admin