ČETVRTI BUŽIMSKI LIKOVNI SALON I ČETVRTI BUŽIMSKI INSTRUMENTALNI KONCERT

U okviru ovogodišnje manifestacije «Slobodarski dani viteškog grada Bužima», u ponedjeljak 09. augusta 2016. godine u Maloj sali bužimskog Centra za kulturu, sport i informisanje održan je Četvrti bužimski instrumentalni koncert i Četvrti bužimski likovni salon.

Prilika je to za sve građane Bužima koji se bave kreativnim radom u muzici da pokažu svoja znanja i sposobnosti u izvođenju kompozicija klasične muzike i polju likovnog umjetničkog stvaralaštva.

Učešće na Četvrtom bužimskom instrumentalnom koncertu uzeli Hadžem Emrić, Edin Šahinović, Hazer Emrić i Kenan Šahinović.

Na Četvrtom bužimskom likovnom salonu svoja umjetnička djela izlagali su: Elma Kovačević, Halida Emrić, Nedžib Vučelj, Ismet Erdić, Hazer Emrić i Sead Emrić.

Za uvodnu riječ i ulogu umjetničkog kritičara bio je zadužen Sead Emrić. Skupu su se obratili Muhamed Kržalić, predsjednik BZK “Preporod” Bužim i općinski načelnik Agan Bunić koji je zvanično otvorio ove kulturne sadržaje. Sa ovim formama naša sredina postaje prepoznatljiva u pomoći i prezentaciji umjetničkog stvaralaštva svojih građana. Ogranizatori su bili  JU “Centar ua kulturu sport i informisanje” Bužim, BZK “Preporod” Bužim i Općina Bužim.

Večeras je na programu Četvrto bužimsko književno kazivanje koje će se održati također u Maloj sali Centra za kulturu, sport i informisanje sa početkom u 19:00h, stoga pozivamo sve ljubitelje kulture, pisane riječi da dođu i uveličaju ovaj sadržaj.

Više slika možete pogledati ovdje

By admin