BUŽIMLJANIN SANEL ALDŽIĆ NAJBOLJI SNAJPERISTA NA «ZENICA AIRSOFT MASTER 2016.»

Još jedan airsoft vikend je iza nas, ovog puta airsofteri iz Bosne i Hercegovine su se družili u Zenici gdje su učešće uzeli i članovi našeg airsoft kluba ASK «Otpisani».

Naime, dana, 4. septembra održano je po prvi put airsoft takmičenje pod nazivom «Zenica airsoft master 2016.» Na takmičenju je učešće uzelo oko 40 airsoftera iz devet bosanskohercegovačkih klubova kao i jedan klub iz Republike Hrvatske.

Takmičarski dio ovog događaja podijeljen je u četiri discipline, tako smo imali takmičenje preciznog gađanja iz replike pištolja, jurišne replike i snajperske replike. Praktično streljaštvo je bila posljednja odnosno četvrta disciplina.

Nakon takmičarskog dijela domaćini ovog airsoft događaja članovi SRK «Trvđava» iz Zenice su organizovali i milsim susret na kojem je učestvovalo oko 60 airsoftera. Po završetku susreta uručene su i dvije nagrade i to nagrada za fair play igrača koja je pripala Mirzi Bibiću i nagrada za najuspješnijeg strijelca koju je dobio Abdulah Isradžić.

Također, za osvojena mjesta u takmičarskom dijelu organizator je pojedincima uručio pehare i medalje. Fond nagrada obezbijeđen je od strane airsoft trgovine Hristo iz Republike Hrvatske, Armyshop-a iz Banja Luke, sponzora domaćina kao i SRK «Tvrđava» u vlastitoj režiji.

Članovi ASK «Otpisani» iz Bužima su uzeli učešće na ovom događaju te osvojili dvije nagrade. Predstavnik «Otpisanih» u takmičarskom dijelu je bio Sanel Aldžić koji je osvojio prvo mjesto u disciplini preciznog gađanja snajperskom replikom i treće mjesto u disciplini gađanja jurišnom replikom.

Precizno gađanje iz jurišne replike:

1. Enes Kačamaković – Zenica
2. Sanel Ibrahimović – Orašje
3. Sanel Aldžić – Bužim

Precizno gađanje iz snajperske replike:

1. Sanel Aldžić – Bužim
2. Ermin Jasenčić – Orašje
3. Edis Nukić – Tuzla

Da su airsofteri velikog i humanog srca pokazala je i humanitarna akcija koja je održana na kraju susreta  a koja je imala za cilj da se pomogne samohranom ocu iz Bihaća. Ovu akciju su pokrenuli članovi ASK «Delta» iz Bihaća koji  će lično uručiti novčanu pomoć ugroženoj porodici.

By admin