NAJAVA PROMOCIJE KNJIGE “UZ KAFU RAZGOVORA” AUTORICE REFIKE DEDIĆ

JU «Centar za kulturu, sport i informisanje» i BZK «Preporod» Bužim organizuju promociju zbirke pjesama „UZ KAFU RAZGOVORA» autorice Refike Dedić koja će se održati u Maloj sali Centra ua kulturu, sport i informisanje», 06.12.2016. godine (utorak) sa početkom u 19:00h, a  promotori su prof. Slavica Vuković i Nedžib Vučelj.

«UZ KAFU RAZGOVORA» , zbirka je pjesama Refike Dedić, u kojoj je kafa, više od napitka – u bilo kojem obliku, sa bilo kojom namjenom i imenom – kafa je simbol sreće, koja svoje ostvaranje nalazi u razgovoru sa onima najdražima, i bez obzira na daljinu, srcu najbližima.

Autorica Refika Dedić je profesorica bosanskog jezika i književnosti u Medicinskoj školi Bihać, te autorica tri knjige. Autorica je aktivni član mnogih književnih udruženja, posjetilac književnih dešavanja i veliki zagovornik afirmacije i širenja lijepe riječi. Prošlogodišnji Prvi književni susreti pisaca na Uni su također Refikina zamisao, koju je i provela u djelo uz pomoć istomišljenika i ljubitelja književnosti.

Refika Dedić je rođena u Bužimu. Školovala se u Bihaću, Banja Luci i u Zagrebu. Objavila je 3 zbirke poezije „Išćem hair, upijam mir“, „Injekcija razuma na prijestolju“ i „Ispovijest na dlanu“. Članica je mnogobrojnih udruženja pisaca u BiH i Hrvatskoj.

By admin