DELEGACIJA FEDERALNOG MINISTARSTVA ZA PITANJE BORACA I DOBITNIKA NAVIŠIH RATNIH ODLIKOVANJA I PRIZNANJA POSJETILI BUŽIM

Općinski načelnik općine Bužim i predsjedavajući OV općine Bužim jučer su u sali općine Bužim ugostili i bili domaćini radnom sastanaku zajedno sa Koordinacijom boračkih udruženja sa područja općine Bužim predstavnicima Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i predsjedniku najviših ratnih priznanja i odlikovanja Šerifu Patkoviću.

Na sastanku je bilo govora o pružanju pravne pomoći pripadnicima 505. Viteške bužimske brigade. Pored toga bilo je govora i o nastavku izgradnje spomen obilježja na Ćorkovači.

Kako do sada Federalna fondacija za pravnu pomoć pripadnicima Armije RBiH a ni Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata do sada nisu pružali svoju pomoć Koordinaciji boračkih udruženja i pripadnicima  505. Viteške bužimske brigade, dogovorena je konkretana pomoć u narednom period. Pored toga dogovoren je radni sastanak kod Ministra za pitanje boraca Salke Bukvarevića na temu rada Federalne fondacije  i načina pružanja pravne pomoći pripadnicima 505. Viteške bužimske brigade, obilježavanje značajnih datuma iz perioda `92-`95.

Nakon održanog sastanaka delegacija je posjetila predsjednika Zlatnih ljiljana općine Bužim Safeta Isakovića.

 

 

By admin