NAJVEĆI USPJEH UČENIKA OŠ “ČAVNIK” – TREĆIM MJESTOM NA FEDERALNOM OSTVARILI PLASMAN NA DRŽAVNO TAKMIČENJE

Danas (10.12.2016) je u Sarajevu u Hotelu “Grand” održano federalno takmičenje učenika 7. razreda iz oblasti upozoravanja na mine. Pravo učešća imali su pobjednici kantonalnih takmičenja, a takmičilo se osam ekipa. Organizator takmičenja je bio Crveni križ Federacije BiH.

Ekipa OŠ “Čavnik”, koju čine Nejla Kauković, Amela Mulalić i Anes Kovačević, te mentor Ibro Šahinović, kao pobjednička ekipa Unsko-sanskog kantona, po prvi put je učestvovala na ovom takmičenju. Ovi učenici su predstavljali USK, općinu Bužim ali i svoju školu. I prije odlaska na ovo takmičenje, najavili su da ne idu u Sarajevo samo da učestvuju, već i da pobjede.

Pokazali su veliko znanje, umijeće i snalažljivost u svih sedam igara (pitanja-odgovori, pantomima, slagalica, anagrami, ispravi netačne rečenice, ukrštenica i detekcija), bili su dostojan protivnik i pronijeli lijep glas o svima nama, te na kraju zauzeli treće mjesto. Drugo mjesto, sa samo bodom više od naše ekipe, osvojila je OŠ “Ustikolina”, općina Foča. 

Pobjednik ovog takmičenja je bila ekipa OŠ “Suljo Čilić”, općina Jablanica. Ove tri škole će Federaciju BiH predstavljati na državnom takmičenju koje će se održati 04. aprila 2017. godine povodom Svjetskog dana borbe protiv mina.

Ovo je svakako najveći uspjeh učenika naše škole i tim povodom u ponedjeljak (12. decembra 2016) su učenici i nastavnici priredili svečani doček za naše junake. Čestitku u ime škole je pročitao pedagog škole u kojoj je između ostalog stojalo: Učenici koji stoje pred Vama su svima pokazali da negdje, u našoj lijepoj državi, postoji jedno malo mjesto koje se zove Čava, u tom mjestu žive dobri i učeni ljudi, vrijedni i spremni za napredak.

Ibro Šahinović, mentor ekipe, se zahvalio učenicima bez kojih ovaj uspjeh ne bi bio moguć, a to su Anes, Nejla i Amela, svim nastavnicima koji su imali razumijevanja prema ovim učenicima u toku priprema, a posebno školi i Crvenom križu općine Bužim koji su finansirali troškove prevoza i smještaja u Sarajevu.

Iskrene čestitke učenicima i njihovom mentoru.

By admin