Krompir je najpoznatije i najčešće upotrebljavano povrće na svijetu. Domaćice ga spremaju na razne načine, a krompir je toliko prilagodljiv da ide uz sve namirnice. Ova namirnica je vrlo jeftina i odličan je izvor ugljikohidrata koji vam daju energiju. Za današnji recept potrebno Vam je: Krompir (manji komadi) Maslinovo ulje (1-2 kašike) Maslac sa bijelim lukom Začini po želji (peršun , majčina dušica, koriander, curry, kurkuma, vlasac, divlji bijeli luk) So i biber po želji Priprema: Maslac ostavite na sobnoj temperaturi, dodajte mu sitno isjeckan bijeli luk i peršun, izmiješajte i koristite za razna jela. U ovom slučaju ga koristite da začinite krompir nakon pečenja. Krompir pecite s korom u zatvorenoj tepsiji dok ne bude napola pečen, a onda otkrijte i pecite još dvadesetak minuta. Kada je pečeno pospite začinima, maslinovim uljem i dodajte pripremljeni maslac. Servirajte sa mladim sirom i salatom po želji. Beitrags-Navigation POHOVANE KUGLICE OD KROMPIRA