KREM-DESERT IZ STAKLENE ZDJELE

Priprema:

Na dno zdjele stavite keks, možete ga i prepoloviti. Natopite želatinu po uputi. Posebno izmješajte ricottu, jogurt, šećer. Izmutite šlag odvojeno. Istopite želatinu pa uspite u smjesu s jogurtom brzo miješajući mikserom. Sada žicom dodajte šlag i izjednačite kremu. U kremu lagano umiješajte voće. Dio kreme polako izlijte na keks. Na nju složite još keksa tako da ga poplovite ako je okrugao ili složite tako da se vidi izvana. Zatim još pažljivije prelijte ostatkom kreme. Ukrasite keksom i suhim voćem s bobicama. Možete pustiti i da stisne pa ukrasiti voćem i sl.

Potrebno:

• 200 g čokoladnog keksa

• 400 g riccota sira ili mascarpone

• 2 dl čvrstog jogurta

• 6 listića želatine

• 2 dl vrhnja za šlag

• 100 g šećera

• 200 g voća po želji

• malo sjeckanih badema

• mješavina suhog voća, kikirikija

By admin