Lazanje spadaju u klasična italijanska jela kojima je teško odoljeti, no ovi lazanje paketići osim što su predivnog okusa i izgledaju vrlo dekorativno. Priprema će vam oduzeti nešto više vremena, ali svaka izgubljena minuta doista vrijedi.
Jelo ćete morati pripremati iz nekoliko dijelova, stoga se naoružajte strpljenjem i počnite pripremu.
Sastojci koji su potrebni za pripremu ovog jela:
pakovanje lazanja
maslinovo ulje
500 gr faširanog mesa
500 ml bešamel sosa
glavica crvenog luka
2 čehna bijelog luka
300 gr edamera
300 gr mozzarele
2 kašike paradajz paste
2 mrkve
500 ml paradajz sosa
Začini: so, biber, čili
Način pripreme
U dublju tavu stavite maslinovo ulje, faširano meso, pobiberite, posolite i stavite čilija po želji. U drugoj tavi propržite na kockice isjeckanu mrkvu, luk i bijeli luk i 2 kašike paradajz paste.
Zatim u tu smjesu dodajte već proprženo faširano meso i pastu. Pustite je da proključa.
Lazanje kuhajte pet minuta. Jednu po jednu. Odložite ih na tacnu kako se ne bi zalijepile jedna za drugu. Na sredinu jedne lazanje stavite kašiku bešamel sosa, potom preko nje ukrstite drugu lazanju i stavite kašiku bešamel sosa, kašiku sosa s mesom, malo mozzarela sira i edamera. Zamotajte u paketić.
Lazanje poredajte u tepsiju. Preko stavite bešamel sos i narendanu mozzarelu i edamer.
Pecite 10 minuta na 220 stepeni.