Danas pripremamo piletinu u slatko-kiselom umaku. Vrijeme pripreme:90 min Zahtjevnost: lagano Tip: glavna jela Sastojci: 60 dg Perutnina pilećeg filea ili pilećeg karabatka bez kosti 5 kašika svjetlog soja sosa 1 jaje 0,5 dl mlijeka brašno za paniranje ulje za prženje Umak: 10 dg luka 12 dg svježe zelene paprike 12 dg mrkve 1 manja konzerva kompota od ananasa (približno 15 dg) 1 kašika octa 2 kašike meda so mljeveni biber Meso narežite na manje komade, posolite i pobiberite, dodajte soja sos i ostavite marinirati jedan sat. Pileće kocke umočite u mješavinu umućenog jajeta i mlijeka i uvaljajte u brašno. Zatim ih pržite u vrućem ulju i dobro ocijedite na papiru. Pripremite i umak. Na ulju prepržite nasjeckani luk, dodajte na kocke narezanu papriku, na kolutove narezanu mrkvu i kockice ananasa. Sve zajedno kratko prepržite, dok ananas ne ispusti sok. Dodajte pržene komade mesa, zalijte sokom od ananasa i dodajte ocat i med. Kuhajte da se umak zgusne. Poslužite s kuhanom rižom. Više recepata potražite na :perutnina.ba Beitrags-Navigation U SISKU PROMOVIRANA PRVA HALAL KUHARICA “IZ NAHLINE HALAL KUHINJE” BRITANSKA SLASTICA: LORRAINE PASCALE PREPORUČUJE BATTENBERG KOLAČ PO SVOM ORIGINALNOM RECEPTU